2. plass: Sogndal

Sogndal

2. Sogndal
Laget fra saftbygda ser ut til å nærme seg eliteserien igjen. I fjor endte man på 4. plass, noe som ga kvalik til Tippeligaen – her ble man knust av Aalesund, noe som betyr at man på ny må spille en sesong på landets nest høyeste nivå. Man har beholdt grunnstammen fra fjorårets sesong, og i tillegg har klubben hentet en spennende spiller fra finsk eliteserie. Deres nye og flotte stadion vil nok også føre til at flere folk finner veien til Fosshaugane for å se god fotball.


Vinterens resultater:
Nybergsund (3-3), Haugesund (2-1), Molde (0-0), Notodden (5-2), Stryn (3-0), Start (1-1), Nybergsund (1-1), Hønefoss (2-1), Løv-Ham (4-0)


Overganger:
Inn: Teemu Turunen (KTP), Ørjan Hopen (Eget produkt), Eivind Daniel Røed (Eget produkt), Jon Midttun Lie (Lillestrøm)
Ut: Håvard Flo (Legger opp), Anders Stadheim (Fredrikstad), Kai Risholt (Kongsvinger), Lennox Kanu (Stavanger)


+ Fosshaugane Campus
+ Bredden
+ Evnen til å avgjøre jevne kamper
- Mangler litt fart i forsvaret
- Mistet Håvard Flo
- Liten bygd, med få innbyggere


Konklusjon:
Sogndal viste i fjor at de igjen er et lag å regne med i norsk toppfotball. I sommervinduet hentet man nye spillere som skulle gjøre tapet av Håvard Flo minst mulig merkbart. Espen Olsen og Tarjei Dale er spillerne det er snakk om – to dullesterke spillere med bedre fart enn gamlefar Flo. I vinter har man rullert mye på laget. Mot Nybergsund spilte man for eksempel med bare tre-fire faste spillere – med andre ord bør ikke sogningene frykte skader i like stor grad som andre klubber. Nettopp dette, i tillegg til deres fryktede hjemmebane og til dels gode evne til å vinne borte, gjør at man tippes på en 2. plass.


Hva tror du om Sogndal i år? Delta i diskusjonen!


Alexander Klaussen,
liveupdater sa.no

Vist 165 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

I år trur eg dei er nr 1, kanskje..når en ser på laga i 1 div, så er det mulig. Dei vil skuffe stort vis ikke. Men eg trur dei kjem på 1 eller 2.

Annonse

Nye bilder