En overbevisende statistikk

Etter en overbevisende 3-0 seier hjemme mot FFK sist søndag, bør det være et Sarpsborg 08 lag som er stinne av selvtillit da de entrer storstua i Sogndal, Fosshaugane Campus på søndag. Men det er flere grunner til å være optimister selv om hjemmelaget har vunnet sine to første kamper denne sesongen. Sarpsborg 08 har nemlig ikke tapt i Sogndal så lenge laget har eksistert i Adeccoligaen. I 2008 og 2009 vant sarpingene 0-1. I sesongene 2006 og 2007 endte det henholdsvis uavgjort 1-1 og 2-2. Så statistisk sett har sarpingene et godt tak på Sogndal på den intime arenaen i bygda som er like godt kjent for sin fabelaktige saft som fotball, med et par unntak.

Blant annet i 1976 da laget spilte seg helt frem til cupfinalen på Ullevål. Dette året ble på mange måter ”gjennombruddet” for klubben. Sogndal som da spilte i tredje divisjon slo ut den ene storheten etter den andre på veien til Ullevål, anført av bl.a Svein Bakke og Ingvar Stadheim. Det endte med 2-1 tap mot Brann i finalen, men laget spilte seg inn i mange fotballhjerter over hele landet denne dagen. I tillegg til å spille cupfinale dette året rykket laget rykket også opp i 2.divisjon (den gang, det nest øverste nivået her hjemme).

Publikumsrekorden ble også satt dette året. Den kom i kvartfinalen mot Start da 7000 betalende mennesker møtte frem. Det sies at mange av dem møtte opp så tidlig at frokosten ble inntatt ved billettlukene. Den rekorden vil nok bli stående i noen år til, da det nye anlegget har en publikumskapasitet på 4000 (bare sitteplasser).

Siden den gang har laget spilt flere sesonger i den øverste divisjonen med kjente spillere som Eirik Bakke, Jostein og Tore Andre Flo for å nevne noen. Det er nå seks sesonger siden laget sist var oppe i den gjeveste ligaen. Etter fire sammenhengende sesonger i eliteserien fra 2000 til 2004 har laget tilbrakt tilværelsen blant ”de nest beste”.
Sogndal har klare ambisjoner om å rykke opp i eliten igjen, og har i utgangspunktet alle forutsetninger for å klare det med kanskje et av landets beste anlegg og 20 ansatte bare i organisasjonen (ifølge klubbens hjemmeside).

Denne sesongen er laget som nevnt tidligere ubeseiret i sine to første kamper. Ifølge rapportene har laget, tross full pott, på ingen måte overbevist. 2-1 hjemme mot Ranheim der et selvmål av gjestene var med på å avgjøre kampen. Sist søndag hadde laget den rette flyten da de beseiret Alta 1-0 på bortebane der hjemmelaget var best, og hvor Sogndals keeper Piotr Leciejewski ble den store helten ved å redde et straffespark 3 minutter før full tid.

Bortestatistikken har vi vært innom, den er meget god. Ser vi på de åtte kampene som er spilt mellom lagene, har faktisk Sarpsborg 08 bare ett tap og det kom på hjemmebane, en kamp som endte med 3-2 seier til Sogndal. Ellers har de øvrige tre oppgjørene hjemme på stadion endt uavgjort, alle med sifrene 2-2.

Vi håper statistikken fortsatt er på Roar Johansen og hans disipler sin side også etter søndagens kamp.
LYKKE TIL

Vist 680 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder