Glem tabellen

Det er en fryd å lese tabellen i Adecco- ligaen etter 3 serierunder. – ”Særpingæne” er på topp med sine 6 poeng.

Men, husk nå da at det er kun spilt 3 kamper i 2010 sesongen og at noen av årets motstandere, deriblant søndagens motstander Follo, har spilt en kamp mindre grunnet flykaoset den siste tiden. Tiden er ennå ikke inne for å ta helt av, men morsomt er det allikevel og like morsomt tror jeg det vil være etter søndagens kamp. Follo er et lag som sarpingene bør slå. Det er allikevel på sin plass å være litt forsiktige. Søndagens motstander er vant til å vinne kamper etter at de vant 2.divisjon i fjor med hele 14 poeng foran lag som Hødd, Kristiansund og Rosenborg 2. Laget har pågangsmot og spiller til tider glitrende fotball. Ifølge rapportene burde laget gått av med seieren mot både Bryne (0-0) og Ranheim (0-1 tap).

Faren ved denne kampen er selvsagt som jeg skriver, – en kamp alle mener hjemmelaget skal vinne. Slike ”skal vinne” kamper er ofte de vanskeligste. Et hjemmelag som topper tabellen og med forventninger på seg mot et nyopprykket lag som kan entre Sarpsborg stadion med forholdsvis lave skuldre, kan være fellen Roar Johansens menn kan gå i. Derfor, – Glem tabellen !
Når det er sagt virker det som om spillerne er mentalt sterke og har en tro på det de holder på med som mange andre lag ikke er i nærheten av. Derfor tror jeg at ”Særpingæne” fortsatt vil bli å finne på toppen av tabellen etter søndagens kamp. Når laget også vinner 2-1 på bortebane sist søndag på en dag der det manglet mye i forhold til spillet vi er vant med fra de blå/hvite, kan vi ikke være annet enn optimister. Nettopp det å vinne på en dårlig dag er ofte det som kjennetegner et topplag og et lag som kommer til å være der over tid.

Når Sarpsborg 08 og Follo entrer kunstgresset på Sarpsborg stadion førstkommende søndag er det forholdsvis to ”ferske” fotball klubber som møtes. Året etter at man begynte med samarbeidsplanene her i byen, bestemte man seg for å gjøre det samme i Follo-regionen. 29. september i 2000 ønsket klubbene Ås, Ski, Oppegård, Langhus, Nordby og Vestby at det skulle satses mot toppen under navnet Follo FK. Året etter rykket laget opp i 2.divisjon, og i 2004 rykket laget for første gang opp i Adecco- ligaen der laget ble i 2 sesonger før det igjen ble spill i 2. divisjon. Etter to år i 2.divisjon er altså laget som har en tidligere Sarpsborg trener, Roar Breivik med seg som assistent trener tilbake igjen i den nest øverste divisjonen.

Sist lagene møttes til obligatorisk kamp vant Sarpsborg 08 (den gang, FK Sparta Sarpsborg) 3-0 på Ski stadion, mens vår- oppgjøret på Sarpsborg stadion endte med en betryggende 2-0 seier til de blå/hvite. Lagene møttes også til en treningskamp på stadion i slutten av januar, der sarpingene til slutt vant 3-1 takket være en meget god andre omgang, der hjemmelaget til tider rundspilte gjestene fra Follo.

Follo trener, Hans Erik Eriksen er optimist på eget lags vegne før søndagens kamp og sier til Fotballiv.no at kampen fort kunne fått betegnelsen ”toppkamp”.
- Vi har skapt et sted mellom 12 og 15 store målsjanser i de to foregående kampene. Med litt flyt hadde vi hatt samme poengsum som Sarpsborg 08. Men, det er ofte det som er forskjellen på å spille i 2.divisjon kontra Adecco- ligaen. Det er vanskeligere å omsette sjansene jo høyere du spiller i divisjonssystemet, slik er det bare, sier Eriksen som gleder seg til søndagens kamp.
- Vi har ennå til gode å score i årets serie, men jeg ser at spillerne er pigge og kanskje litt hevngjerrige om dagen. Det lover godt og jeg føler meg ganske sikker på at vi scorer snart og at vi skal gi hjemmelaget kamp.

Som nevnt tidligere så er Follo et av de lagene som ikke fikk spilt kamp sist helg på grunn av fly forbudet. Eriksens menn skulle møtt Alta. Follo treneren ser både plusser og minuser ved at det nå snart er fjorten dager siden laget hans var i aksjon.
- Vi får tilbake spillere som normalt ikke kunne spilt mot Alta forrige helg. Deriblant de to siste sesongers toppscorer Maruti Bonaventure som i fjor scora 17 av lagets mål. Minuset er selvsagt at vi kanskje bruker litt lengre tid på å komme i gang igjen, men alt i alt ser jeg flere plusser enn minuser , sier Eriksen som er full av lovord om søndagens motstander.
- Sarpsborg er et godt fotball lag. Laget er nesten en ”gave” til fotballen. Sarpsborgs befolkning er heldige som har et så velspillende lag. Det må jo være en “opptur” å gå på Sarpsborg stadion hver fjortene dag for de som elsker fotball. Et lag som tør å spille fotball slik fotball skal spilles for å være underholdene. Samtidig har de gode holdninger og de har et godt lynne.
Eriksen tror allikevel at laget hans kan overraske på kunstgresset søndag, og ser ingen problemer med underlaget selv om de er vant til naturgress på Ski stadion.
- Vi trener jo nesten 5 måneder på kunstgress i året, så det må vi klare å takle sier en optimistisk Follo trener.

Vist 950 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder