Tror på ny opptur i nord

Jeg må si meg mektig imponert over det Sarpsborg 08 viste frem søndag på Sarpsborg stadion. Spesielt første omgang er noe av det bedre jeg har sett på lenge. Topplaget Ranheim ble rett og slett rundspilt av et Sarpsborg 08 lag som var ordentlig på hugget.

En 1-0 ledelse til pause var kanskje i underkant ut i fra spill og sjanser. Nå kom serielederen mer med i den andre omgangen, spesielt fikk de mye rom på høyresiden. Det var også der de la grunnlaget for sin 1-1 scoring. Men, heldigvis ble ikke hjemmelagets spillere satt ut av 1-1 scoringen. Akkurat der og da virket det svært så urettferdig, men Roar Johansens menn viste styrke og kom tilbake. Spesielt morsomt er det at to unggutter i backen ”Ygg” og innhopper, Tobias Henanger avgjør kampen. 3-1 mot Per Joar Hansens disipler var både rettferdig og ikke minst imponerende.

Nå er det nye tak mot Alta søndag. Selv om gjestene har hatt problemer med Alta de to siste sesongene, har jeg stor tro på at sarpingene kommer til å bryte en barriere og ta sin første seier mot hjemmelaget i deres egen hule. Sarpsborg 08 har ikke klart å ta en tre poenger mot Åsmund Bjørkan og Co på fire forsøk. På bortebane har det blitt tap med henholdsvis 3-0 og 1-0. På Sarpsborg stadion har det blitt ett poeng. Det ene poenget kom i fjor da det endte 1-1. I 2008 ble det et 2-3 tap.

Alta har på ingen måte imponert denne sesongen. I hvert fall ikke resultatmessig. På seks kamper står laget bokført med 5 poeng. 2-1 mot Bryne hjemme , 0-0 mot Follo på Ski stadion og 2-2 borte mot Sandnes/Ulf er kampene de så langt har tatt poeng i. Ellers har de tapt 3-0 i Fredrikstad, 0-1 hjemme mot Sogndal og 2-0 borte mot Ranheim. Nå sist kunne de innkassere ett poeng mot Sandnes/Ulf i en kamp de lå under 2-0 og der de scora utlignings målet 2 minutter på overtid.

Laget har en målscore på 4-9 og ifølge rapportene har laget slitt foran begge mål så langt denne sesongen. Laget har også spilt bare to kamper på hjemmebane og kampen mot Sarpsborg 08 nå på søndag kommer etter at de har spilt 3 bortekamper på rad. Alta trener, den tidligere Bodø/Glimt strategen, Åsmund Bjørkan gleder seg derfor til endelig å spille på hjemmelig gress igjen og er optimist med tanke på søndagens kamp. Dette skriver Bjørkan i sin blogg på Altas hjemmeside etter en dårlig poengfangst på bortebane det siste.

- Sportslig sett er jeg bare passe fornøyd. Vi har etter min vurdering spillermessig vært best i store deler av alle tre kampene vi spilte, men manglende dyktighet innenfor begge 16 meterne gjorde at uttelingen ble 2 poeng. Det kunne vært bedre, men hvert poeng teller! Det er i hvert fall helt sikkert!
Til helga er det ny kamp mot Sarpsborg, og vi skal bruke dagene inn mot kampen til å lade batterier. Forhåpentligvis vil publikum få se et topp giret og motivert Alta lag, som endelig knekker de kodene som må til for å kunne vinne kamper regelmessig i denne divisjonen, skriver Bjørkan.

Vi får håpe de blå/hvite tar med seg den gode følelsen og klarer å gjenskape søndagens prestasjoner. I så fall skal Alta få slite for å ta poeng. Troen på seier og den første seieren på bortebane mot Alta er så absolutt tilstede og vi ønsker både spillere, ledere og støtteapparat lykke til i nord.

Vist 709 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder