Se opp for Mjøndalen

Det er vel ingen tvil om at byens fotballstolthet, Sarpsborg 08 har hatt den rette flyten den siste tiden. Kampen mot Sandnes/Ulf søndag ble nok en kamp der de blå/hvite kunne innkassere 3 viktige poeng på en dag der det var mye rusk i maskineriet. Ser vi bort ifra sjansen der Martin Wiig fikk en gylden mulighet til å gjøre 1-1, må vi vel være så ærlige å si at det ikke kunne ha blitt protestert for mye om gjestene hadde gått til pausehvilen med 2 eller kanskje 3 mål foran i protokollen.

Nå fikk heldigvis trener Roar Johansen trykka på de rette knappene i pausen og det var sterkt å snu 0-1 til 2-1 i andre omgang. Nå skal det sies at gjestene var nære ved å få med seg ett poeng, tross for en mann mindre på banen. Spesielt ble sluttminuttene av den hektiske sorten for hjemmelaget. Det kunne virke som om vertskapet ble litt ”feige” etter 2-1 scoringen. Og med forsiktighet og det å skulle ”verne” om de tre poengene man har, er som regel en dårlig kombinasjon. Det er ofte slik at man slipper seg litt bakpå og blir mindre angreps villige. Da gir man fort motstanderen muligheten til å etablere og sette et større trykk i angrepssonen. Samtidig spiller laget til tider på altfor små marginer. Når man er foran med ett mål, bør man prøve å unngå å gi motstanderen unødvendige sjanser og overganger som følge av slurv. Som tilskuer skulle jeg også ønske at de blå/hvite hadde prøvd på flere avslutninger istedenfor å søke medspillere. Spesielt når man er på en 20-25 meter. Altfor mange forsøk på å nå egne spillere i trange situasjoner ender med brudd og angrep i mot, istedenfor en avslutning. Når alt det er sagt, skal det sies at gjestene var gode og det forundrer meg at ikke Stavanger laget har tatt flere poeng denne sesongen.

Et skår i gleden var selvsagt skaden til Berat Jusufi. En skadesituasjon som gikk fra vondt til verre. Heldigvis ble det ikke konstatert brudd og vi får krysse fingrene for at Berat er tilbake når høst sesongen tar til. Spesielt synd, fordi jeg ikke kan huske å ha sett Berat bedre enn det jeg har sett så langt denne sesongen. Bedre ble det ikke da Tom Erik Breive pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen og må stå over torsdagens kamp mot Mjøndalen. Fra før av er spillere som Mikael Røn og Øivind Hoås fortsatt ute på grunn av skader. Derfor tror jeg ikke vi skal være for optimistiske før kampen mot Mjøndalen, selv om laget har tre strake tap å se tilbake på. I følge rapportene burde de tatt poeng mot tabelléner , Ranheim i Trondheim mandag. Igjen ble trønderne reddet av meget godt keeper spill. Laget har ikke vunnet siden 2. mai da de beseiret Løv Ham med 0-2 på bortebane. Den andre seieren til laget så langt denne sesongen kom mot Bodø/Glimt da de vant 1-0. Ellers er det verdt å merke seg at de klarte uavgjort 3-3 mot Fredrikstad, Så det er absolutt et lag man ikke skal undervurdere. Torsdagens motstander ligger på en foreløpig 14. plass etter 5 tap, 2 uavgjort og 2 seire denne våren.

Mjøndalen trener, Vegard Hansen er tross en dårlig poengfangst så langt denne sesongen, optimistisk på lagets vegne før torsdagens kamp.
- Det er klart, vi skal nå prøve å bygge videre på de prestasjonene vi stod for mot Ranheim i siste kamp. Vi spilte en helt ordinær første omgang og en meget bra andre omgang, og selvsagt skulle vi hatt med oss poeng fra den kampen, sier Hansen til Fotballiv.no.
Den tidligere Strømsgodset strategen som nå har hovedansvaret for laget litt nord for Drammen mener at laget hans med litt bedre uttelling burde ha ligget høyere på tabellen.
- Vi har ikke hatt den rette flyten som vi hadde i fjor, vi har styrt og hatt banespillet i flere av kampene, hatt sjanser til å avgjøre, men ikke vært dyktige nok. Samtidig har vi sluppet inn for mange og enkle baklengsmål, sier Hansen.
Mjøndalens trener har merket seg at Sarpsborg 08 sliter med skader og suspenderte spillere på grunn av gule kort. Hansen tror også at underlaget på deres hjemmearena er til fordel for hans spillere.
- Det er ingen ting jeg frykter hos Sarpsborg 08, men en spiller som Martin Wiig må selvsagt passes. Jeg har fått med meg at laget må ta i bruk mange unge og urutinerte spillere på grunn av en ekstrem skadesituasjon. Samtidig tror jeg at Roar Johansen´s menn liker seg best på et kunstig underlag og at de ikke er like vasse på naturgress. Ut i fra disse faktorene er jeg optimist tross tre strake tap sier Hansen som må klare seg uten midtbanespilleren, Paal Christian Alsaker som i likhet med Sarpsborg´s Tom Erik Breive må stå over grunnet tre gule kort.

Lagene møttes også under fjorårets sesong, en sesong som holdt på ende med nedrykk for Vegard Hansens mannskap. Laget fikk til slutt 39 poeng, mens det siste laget som rykket ned, Ham Kam hadde 37. Når lagene møttes i Mjøndalen i fjor endte det 0-0, mens sarpingene vant komfortabelt 3-1 hjemme.

Vist 1205 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder