- Med opprykk i blikket

Sarpsborg 08 leverte i går en svak kamp mot Fredrikstad på bortebane, men karret allikevel med seg ett poeng hjem til St. Olavs by – et svært viktig poeng, som sådan.

For med elleve seriekamper igjen, sitter de blå med mange trumfkort på hånda. Sarpingene er fire poeng bak FFK som innehar andreplassen – altså den siste av i alt to opprykksplasser. Et tap i går, som i og for seg kunne blitt realitet om rødbuksene hadde vært mer punsje foran kassa, kunne gjort sitt til at luka opp hadde blitt faretruende lang. Nå er den som sagt på fire fattige poeng.


Om vi skal gå litt nærmere inn på de resterende kampene til lagene foran og rett bak 08 på tabellen, har man også her et stort konkurransefortrinn. Med syv hjemmekamper i løpet av de siste elleve, ligger mye til rette for at Sarpsborg 08 kan plukke jevnt med poeng – kampene mot samtlige topplag, sett bort i fra Nybergsund og Ranheim, er også ferdigspilt.


1: Sogndal, 35 poeng/16 kamper:
Bryne (h), Tromsdalen (b), Moss (h), Follo (b), Mjøndalen (h), Nybergsund (b), Alta (h), Glimt (b), FFK (h), Løv-Ham (b), Sandnes (h), Ranheim (b)


2: FFK, 32 poeng/17 kamper:
Mjøndalen (b), Follo (h), Glimt (b), Nybergsund (h), Alta (b), Løv-Ham (b), Sandnes (h), Sogndal (b), Ranheim (b), Tromsdalen (h), Bryne (b)


3: Ranheim, 29 poeng/15 kamper:
Løv-Ham (b), Bryne (b), Tromsdalen (h), Strømmen (b), Sarpsborg 08 (h), Mjøndalen (b), Moss (h), Follo (b), Nybergsund (h), Glimt (b), FFK (h), Alta (b), Sogndal (h)


4: Sarpsborg 08, 28 poeng/17 kamper:
Løv-Ham (h), Bryne (h), Ranheim (b), Strømmen (h), Tromsdalen (h), Moss (b), Mjøndalen (h), Follo (b), Nybergsund (h), Sandnes (b), Alta (h)


5: Nybergsund, 27 poeng/16 kamper:
Alta (b), Glimt (h), Løv-Ham (b), Alta (h), FFK (b), Sogndal (h), Sandnes (b), Ranheim (b), Bryne (h), Sarpsborg 08 (b), Strømmen (h), Mjøndalen (b)


6: Glimt, 25 poeng/17 kamper:
Nybergsund (b), Alta (b), Fredrikstad (h), Løv-Ham (b), Sandnes (h), Sogndal (h), Bryne (b), Ranheim (h), Strømmen (b), Moss (h), Tromsdalen (b)


Løv-Ham, Strømmen og Bryne kan også være med i kampen om kvalifisering, men deres kampprogram er svært tøft.


Som vi ser av kampprogrammet, har Sarpsborg 08 det i utgangspunktet klart beste med sine syv hjemmekamper på de siste elleve. FFK, Sogndal, Glimt, Nybergsund og Ranheim har atskikklig flere bortekamper og samtidig en rekke kamper mot hverandre og tøffe bortekamper mot lag som Alta og Løv-Ham. Med fire poeng opp er det så absolutt muligheter for eliteseriespill neste sesong.


Ikke forvent det – men du kan i det minste drømme! De kommende kampene vil bli utrolig viktig for Sarpsborg 08 i så måte, og med en seier over Løv-Ham til søndag og eventuelt poengtap for FFK mot Mjøndalen, vil de blå puste naboene i nakken med umiddelbar virkning. Sarpsborg 08 trenger publikums støtte – tenk hva som kan skje!


Det er akkurat derfor Michael Trulsens scoring og det ene poenget man fikk i går kan vise seg å bli så ufattelig viktig!

Vist 1673 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Flott skrevet Alexander! Vi går en utrolig spennende høst i møte. Blir den som den i fjor,rykker vi rett opp! Viktig for supporterne nå og gjøre som vi gjorde i Fredrikstad, nemlig å lage en skikkelig stemning. Hadde nesten tårer i øynene, når jeg fikk oppleve dette i går! MEN supporterne må komme seg inn på stadion tidligere!! Trist at sarpingene kommer AKKURAT ved kampstart. Mange står også i billettkø når kampen starter. Nå har jo alle også mulighet til å forhåndskjøpe billetter på G-sport, Amfi Borg!
Vi sees inne på stadion til søndag SENEST kl. 17.35!

Mye riktig her, men også feil. Om man regner inn at Ranheim har 2 kamper mindre spilt, og drar 6 poeng i de, så er det plutselig 7 poeng for 08 opp til den andre sikre plassen. Det andre er at FFK har tatt 15 av 18 mulige poeng på de 6 siste bortekampene, mens de bare har tatt 9 poeng på de 6 siste hjemmekampene. Så FFK viser en bedre bortestatistikk en hjemmestatistikk.

“Det er akkurat derfor Michael Trulsens scoring og det ene poenget man fikk i går kan vise seg å bli så ufattelig viktig!” – eller i etterpåklokskapens ånd: “De tre poengene FFK ikke fikk kan vise seg å bli så ufattelig viktig i siste kamp”.

Dersom dommeren hadde kunnet klokka, så hadde 08 vært oppe nå…

Annonse

Nye bilder