Forum: Åpent forum

NÅ skal vi vise hva vi er lagd av!

Mange har begynt å avskrive Sarpsborg. Men ikke Sarpingene selv. Vi VET hva som bor i laget. Vi VET hva som bor i byen!

MOT TROMSØ FORTSETTER OPPTUREN! 3 NYE POENG. OG 6 POENG PÅ 3 SISTE!!

Vi VET hva som bor i dette laget. Vi VET vi har tatt flere steg. Vi VET vi har trent mer enn noen gang og har mer erfaring enn noen gang. Det er DETTE vi får vi betalt for i slutten av sesongen!

TAR VI DEM!

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article6838502.ece?start=44

Knallsterkt fokus! ALLE viser lederskap. Vi spiller hverandre gode. Peker. Kjefter. Dirigerer. Driver med ballen. Kommer på løp. Høyre, venstre, framover. Raske trekk. TIDLIGE AVSLUTNINGER. Langskudd i KRYSSET!!! Presise pasninger. Overgang. Kryssløp. Gjennombrudd. PANG! 1-0! PANG! 2-0! BOOM 3-0! BOOOOOM!!! SARPSBORG 08-TROMSØ 4-0!!!

VI ER I GANG!!! Vi klatrer. Vi stiger. Vi OVERRASKER og VISER vår sanne kvalitet!!!
Sarpsborg 08 – Rosenborg 3-1!!! KLASESESCORING av Samuel. PERLE av Wiig. Nok en FRISPARKPERLE av SILKEFOT BREIVE!

Og ferden fortsetter oppover. På vei mot 2016. Året da fotballen når NYE HØYDER i Sarpsborg by! Ved 1000årsjubileet kjemper Olavs menn atter en gang i Toppen av Norsk Fotball! SAMMEN FOR SARPSBORG! SAMMEN FOR SARPSBORG 08!

TAR VI DEM!!!

Det har ”butta imot før”.

Dersom vi i fotballsamarbeidet skulle betegne noen situasjon som krise i den grad at en blir handlingslammet, hadde vi i Sarpsborg i dag fortsatt hatt 15 fotballklubber i fotballens bakgård. Gjennom de tolv årene fotballsamarbeidet i byen har vart, har vi hatt situasjoner som var ennå mer utfordrende enn den vi har som følge av tabellplasseringen. Det er på ingen måte noen krise – verken sett i forhold til den langsiktige strategiplanen til klubben eller i forhold til den genuine interessen for at vi skal lykkes med fotballsamarbeidet, at vi rykker ned i Adeccoligaen.

For eneste alternativ er større forbruk av penger en ikke har, og dermed satt under administrasjon av NFF, og som verre er; – miste lisensen. For det vil bety økte utgifter om en skal kjøpe ytterligere tjenester av topp kvalitet innenfor organisasjonsutvikling, økonomi, markedsarbeid og spillere/trenere. Personlig mener jeg det vi har av menneskelige ressurser er bra nok – men med noen justeringer. Slike justeringer er i hovedsak basert på erfaringer fra det arbeidet en har lagt bak seg, og evnen til å omsette disse erfaringene til ny kunnskap. Jeg har ingen grunn til å tvile på at alle som i år har jobbet med Sarpsborg 08 ikke mestrer dette.

Utfordringen nå blir å formidle til alle de fotballglade sarpinger som ønsker å se god fotball i framtiden, at det tar tid å bygge opp en toppklubb. Tolv år er kort tid, og selv om det har skjedd mye disse årene, har på ingen måte ”klubben satt seg” i så måte. I årets sesong har vi fått nye erfaringer og med publikums støtte neste år, vil klubben styrkes. Her må det jobbes langsiktig og det blir viktig å støtte opp i tiden som kommer. Den som gir seg har tapt, også på publikum siden.

For det ”har buttet i mot før” og vi har alltid klart å vise ”at vi skal se´te´at det årnær sæ i Særp”.

Fra teppe til potetåker

FØRPREK: FK HAUGESUNDSARPSBORG 08

I fjor tok Sarpsborg 08 79 prosent av alle poengene på kunstig gress.

43 av 54 poeng ble kapret på kunstgress. På 21 kamper, tapte man kun fire og spilte fire uavgjort. Seiersprosenten på kunstgress var 61,9.

Samtidig var seiersprosenten på naturgress 42,8. Av sju kamper på gress i 2010, vant Sarpsborg tre, spilte to uavgjort og tapte to.
Men mens åtte av 15 1. divisjonslag hadde kunstgress, er antallet i eliteserien seks av 16; Aalesund, Stabæk, Odd, Tromsø, Godset og selvfølgelig Sarpsborg 08. Der ligger en utfordring for «kunstgresslaget» fra Sarpsborg.

Søndag kommer årets først gresstest for Roar Johansens lag. Etter serieåpningen på vegg til vegg-teppet på Sarpsborg stadion, skal man nå til en humpete vårbane i Haugesund.
Sarpsborg 08 spiller et spill som egnet ser best uten tuster og groper. Øyvind Hoås & co. fungerer best når de kan bruke få touch på ballen, få fart i pasningene og slippe å bruke tid og energi på å sjekke om ballen hopper og spretter.
I Haugesund søndag vil man møte en bane som ikke egner seg for pent småspill. Det skal bli veldig spennende å se hvordan Sarpsborg 08 takler det.

Sannsynlig Sarpsborg-lag:
Magnus Hjulstad – Berat Jusufi, Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Jo Nymo Matland – Morten Giæver, Joackim Jørgensen, Tom Erik Breive, Michael Røn – Øyvind Hoås, Martin Wiig.
Haugesund stadion, søndag kl. 18.00.
SA-tips: 1–2.

«Vi tror på dere, guttær! Hvorfor skulle vi slutte med det?»

Hvorfor skulle Roar Johansen slutte å flytte fjell fordi laget hans har rykket opp i eliteserien?

Og hvorfor skulle Sarpsborg 08s spillestil, ferdigheter og kunnskap plutselig slutte å virke fordi man nå skal spille ball med folk som tjener 14 ganger så mye som dem?
Og er det ikke sånn at Sarpsborg 08-eventyret er så velskrevet at det får en lykkelig fortsettelse i form av fornyet eliteseriekontrakt?
Jo, vi tror det. Under tvil!

For vi innrømmer gjerne at det har vært en vinter med tro og tvil. Tro på at laget er godt nok til å spille og angripe, ikke sparke og forsvare, seg til – for det er det Roar Johansen vil – ny plass i eliteserien. Og tvil, blant annet etter to begredelige kamper på La Manga, om at Sarpsborg 08 har de «ballene» som trengs i en beintøff toppliga.
Vi vet også de fleste forståsegpåere i Fotball-Norge dømmer laget nord og ned. VG mener riktignok at både Sogndal og Brann havner bak Sarpsborg på tabellen men akkurat det er Knut Espen Svegården, Geir Juva & co. i avis-Norges største sportsredaksjon ganske så alene om.

Skal Sarpsborg overleve, må et av de etablerte eliteserielagene svikte. Vi tror det blir et Aalesund-lag som har mistet flere profiler, og som også har et potensielt indre problem i en trener (Kjetil Rekdal) som ofte lar spillere få offentlige skyllebøtter og som i tilfeller der ikke det er en god nok taktikk, gjerne lar dommeren få skylda etter et tap. Vi tror «tangotrøyene» får en tung sesong, og at Rekdals menn følger Sogndal ned i 1. divisjon.
Andre potensielle nedrykkslag blant de etablerte klubbene er Haugesund, Odd-Grenland og et hardt prøvet Brann-lag.

Samtidig som det potensielt er flere lag involvert i nedrykkskampen, står seriegullet etter alle solemerker mellom to lag: Vålerenga og Rosenborg.
Vi tror Martin Andresen er årets gulltrener, mens Jan Jönsson sliter med at Rosenborg har mistet viktige spillere og med å finne tilbake til den identiteten både på og utenfor banen som gjorde trønderne så totalt dominerende i norsk fotball for noen år tilbake.

På bakgrunn av dette, tror SA eliteserien ender slik:
1. VÅLERENGA
Martin Andresen gjør sitt Vålerenga-prosjekt komplett med å ta gull med et Vålerenga-lag som både er talentfullt, rutinert og har en godt forankret spillestil.

2. ROSENBORG
Trønderne har mistet kontinuitetsbærere som Steffen Iversen og Roar Strand, samt balansespilleren Antony Annan og superforsvarer Vadim Demidov. Erstatterne er ikke gode nok til at Jan Jönsson greier å trene laget til gull.

3. MOLDE
Moldes største stjerne sitter på trenerbenken. Men Solskjær-effekten, kombinert med stadig god kontakt med landets snilleste «onkler», gjør at Molde tar bronse.

4. VIKING
Nesten-laget Viking har mistet etablerte spillere, men kanskje vil Åge Hareide endelig få suksess med Stavanger-laget nå som forventningene på Vestlandet for en gangs skyld ikke er skyhøye?

5. TROMSØ
Tromsø har etablert seg som et stabilt topplag år etter år. Har en dyktig trener i Per Mathias Høgmo, og ikke minst en fryktet hjemmebane. På Alfheim er det ikke lett å ta poeng fra tromsøværingene.

6. STRØMSGODSET
Godset har fått mange tilhengere blant fotballinteresserte nordmenn. Spiller en herlig fotball, og har ikke minst vært flinke til å slippe fram unge gutter. Selvfølgelig kan drammenserne få en nedtur, men vi tror på laget også i 2011.

7. FREDRIKSTAD
Optimismen er tilbake i Plankebyen. Vinterens resultater har vært imponerende, og Tarik Elyounoussis hjemkomst har vekket en av Norges største fotballbyer til live igjen. Men hva skjer etter et par tap? Er man da tålmodige med trener Tom Freddy Aune?

8. STABÆK
Festen er over på Bekkestua og de mørke økonomiske skyene henger som en klam hånd over landets eneste innendørsarena for elitefotball. Stabæk havner midt på treet

9. LILLESTRØM
Kjedelige Lillestrøm rykker aldri ned. Men de vil heller ikke sette sitt preg på årets sesong. Vil ta nok poeng på hjemmebane til at man overlever med grei margin, men når skal arven etter Kong Tom (Lund) bestå av andre elementer enn gode dødballer, innkjøpte stjerner og en medie-mutt trener (Henning Berg)?

10. START
Ingenting tilsier at det blir mye makrellfotball på det blide sørland i år. Til det er stallen for tynn og profilene i gult for få.

11. ODD-GRENLAND
Hvor mange mål vil Frode Johnsen klare å score? Der ligger nøkkelen til hvor bra årets sesong blir for Odd-Grenland. Vi tror Johnsen vil merke at det er forskjell på japansk og norsk toppfotball – og at både han og laget vil slite i bunnen av tabellen.

12. HAUGESUND
Fjoråret var et eventyr for haugesunderne, 2011 kan bli langt tyngre. Vi tror FKH vil merke hvor vanskelig år to ofte blir. For nå er det ingen som tar lett på Are Tronseth & co.

13. BRANN
Bergens stolthet sliter. Utenfor banen er kassa tom og på banen er spillerstallen syltynn. Men bergenserne tillater vel ikke at Brann går ned, så da sørger vel byen for nok midler til fornyet tillit. Har en god trener i Rune Skarsfjord. Men får han fortsette hvis Brann starter sesongen med flere tap?

14. SARPSBORG 08
Om vi tipper med hjertet? Selvfølgelig gjør vi det! Men Sarpsborg 08 har utvilsomt kvaliteter i laget som er gode nok til å holde seg i divisjonen. Samtidig handler dette mye om marginer og om å havne i flytsona. Starter det tungt, kan det bli en lang sesong. Får man en god start, kan man flyte på en medgangsbølge som kan gi sikker plass. Vi tror på det siste.

15. AALESUND
Uten Tor Hogne Aarøy, Anders Lindegaard, Aleksander Mathisen, Johan Arneng og den trofaste klubbspilleren Trond Fredriksen kan det bli en tøff sesong for laget fra «danskeferja». Ålesunderne har overrasket før – nå tror vi det blir vanskelig. Aalesund rykker ned!

16. SOGNDAL
Ikke veldig kreativt å velge Sogndal som dumpekandidat. Eirik Bakke er hentet inn som ny midtbanesjef, men den gamle Leeds-proffen er «over the top». Samtidig har keeper Pjotr Leciejewski og Lars Grorud gått til Brann, mens Tommy Øren og Håvard Flo har lagt opp. Nei, dette skal ikke gå. Sogndal rykker ned!

OLE-MORTEN ROSTED – PÅL A. KARLSENPETTER KALNES

Sammen reiser vi nye Sarpsborg Stadion!

Sarpsborg 08 ER en klubb av og for folket – for byen – for regionen!

Nye Sarpsborg Stadion bør være det samme!

Derfor bør også alle være med – og bidra med hver sin murstein til vår nye stortstue!
Bedrifter, organisasjoner, privatpersoner, kommune, fylke – JA, et REALT spleiselag. I god gammeldags Sarpsborg og Sarpsborg 08 ånd.

Sammen løfta vi laget til Tippeligaen.
Sammen reiser vi nye Sarpsborg Stadion!

Heia Sarpsborg 08!

Her startet fotballsamarbeidet i 1999.

Litt nostalgi etter at mået med fotballsamarbeidet er nådd. Her kommer referatet fra møte som må sies å være starten på et kronglete, men likevel velykket fotballsamarbeid i Sarpsborg:

“NY STADION” OG PROSJEKTET SAMMEN MOT TOPPEN

Møte i Auditoriet BI, Tune senter mandag 22.03.99 kl. 19.00

Tilstede;Tune, Greåker, Yven, SFK, Navestad, Tveter, SFK A/S, Sparta, “Pøsen”, pressen (SA og Radio 3)

Øivind Skjelle orienterte om bakgrunnen for prosjektet som er to-delt; “ny stadion” og “sammen mot toppen”.

1. SAMMEN MOT TOPPEN

Han understreket at det var av sentral betydning at alle 15 klubbene i distriktet gikk sammen om utvikling av ett nytt topplag, foreløpig kalt Borg fotballklubb. (Borg FK). Denne klubben vil være en klubb uten ungdomsavdeling, ett A-lag i kombinasjon med ett rekruttlag og/eller et juniorlag. Etablering av dette laget bør kunne komme på plass i seriesystemet innen 2002, og bør nok være på plass som et fundament for bygging av ny stadion.

Det ble poengtert at de klubbene som ikke var med i det videre arbeidet godt kunne melde seg på senere – døren står åpen. Enkelte av klubbene mente at det ville være naturlig å ta utgangspunkt i SFK og manet Skjelle til å samarbeide med dem i det videre arbeidet. En representant fra SFK A/S ga utrykk for det samme, og at han så problemer med at to forskjellige A/S`er skal legge ned ressurser for å få fram to forskjellige klubber som topp-lag. Vi fra Sparta nevnte at enkelte klubber kanskje synes det ville være vanskelig å delta i ett av to parallelle løp. Skjelle mente da at det ikke var snakk om to parallelle løp, men at en må enes om et samarbeid mellom alle klubbene. Det ble ikke enighet om hvilke av initiativene en skal satse på, men SFK (Finn Johansen) ga uttrykk for at deres initiativ til videre samarbeidsmøter med klubbene nå ble “lagt død” inntil videre.

Skjelles samarbeidsprosjekt går i hovedsak ut på 4 forhold:

1. Egen organisasjonsstruktur på samarbeidsprosjektet ”Sammen mot toppen"
2. Felles innkjøpskontor for utstyr/rekvisita.
3. Ledelseutvikling, trenerutvikling (foreldreutvikling), dommerutvikling
4. Talentutvikling (RBK modellen)

Med hensyn til pkt. 1 “Sammen mot toppen” presenterte han en modell for organisering av samarbeidet.

Skjelle ønsket tilbakemelding fra alle klubbene om de ønsket å være med videre og ba om at hver klubb valgte en representant som skal inngå i et representantskap. Representantskapet vil bli invitert til et nytt møte like over påske.

2. NY STADION

Med hensyn til “NY STADION” ble det vist en del tegninger over dette. Stadion blir liggende ovenfor “Plantasjen” og vil bygges for 12.000 tilskuerplasser. Det vil ligge to forretningsbygg i tilknytning til tribuneanlegget (langsidene) hvorav en kan benyttes til skoleformål. Det er ønskelig at kommunen kan påta seg ansvaret for grønnt-anlegget mens resten av bygget drives av et A/S. Kostnadene for gressmatte kan bli på ca. 10 mill. kr., mens selve bygget ellers er i dag stipulert til 70 mill. kr.

Når det gjelder næringsdelen av bygget er det “tunge” interessenter i bildet. Skjelle ville ikke ut med navn på hvilke personer/firma dette er i dag, heller ikke hvilke navn som er aktuelle i forhold til den sportslige og organisatoriske delen av “sammen mot toppen”-prosjektet."


Fotball

Hei, mener å ha lest i Sa at stadioen ikke har godkjenning for tippeligaen?
Hvor skal hjemmekampene spilles da?

Fotball og identitet

Mange har kommet med kreative ideer for å skape Sarpsborgs identitet. Dagen i dag viser at idrett er identitetsskapende. Ikke minst verdens største idrett, fotball, skaper samhold og identitet. Sarpsborg 08 har med sin måte å spille fotball på vært en stor bidragsyter til å gjøre sarpinger stolte. Treneren, styret og alle rundt laget har gjort en formidabel jobb som det står den største respekt av.
Dagen i dag viser hvor viktig fotball er for folket. Det vil bli snakket om Sarpsborg 08 og fotball på alle arbeidsplasser og i alle hjem i Sarpsborg hver dag frem til 1. serierunde i Tippeligaen i mars neste år. Jeg gleder meg allerede og det tror jeg alle sarpinger gjør. Tusen takk Sarpsborg 08! Dere har gitt Sarpsborg identitet og samhold.

Direkte opprykk til Tippeligaen neste... Go for it 08!!!

GRATULERER TIL FOLLO FK! Det er ikke lenge siden de slo FFK borte i serien, Sogndal ble slått i forrige runde av cupen og nå RBK og Ullevål neste!!

Det viser at lagånd, teamspirit og godt sammensatte lag kan utkonkurrere hvem som helst – også de ALLER ALLER største!

Ren inspirasjon for breddefotballen, for Adeccoligaen og for Sarpsborg 08!

Be inspired!

Direkte opprykk til Tippeligaen neste… Go for it 08!!!

Spennende høst !

Hei igjen alle sammen.
Nå er det veldig artig å være i 08 om dagen. Vi gjør det bra sportslig, vi har presentert en ny strategi plan, norges største avis vier 2 hele sider til oss, damelaget er på det nærmeste klar for kvalik til 1 div….
Vi kunne fortsatt lenge med alle de positive tingene vi opplever om dagen.

Det som nok er med å varmer meg mest, ved siden av prestasjonene på banen, er det engasjementet vi føler i byen. Når vi går ut på DnB Nor arena på Ranheim, er det langt flere sarpinger enn trøndere der. Supporter kulturen som har vokst i denne byen er ikke noe annet enn imponerende. Og at spillerne og vi rundt laget setter utrolig pris på det, er det ingen tvil om. Og alle de som legger ned hundre vis av timer for å jobbe frivillig i forbindelse med kamper, dugnader og andre arrangementer, er også utrolig imponerende.
Det gjør at klubben er “vi”. Og det er noe vi skal veldig godt vare på, uansett hvordan høsten ender rent sportslig.
Vi skal fortsatt være stolte over å være blå og en del av “oss”.

Møt opp på stadion de siste 5 kampene for a laget i år, møt opp og følg damenes ferd mot 1 divisjon.
Så får vi feire hverandre når sesongen er over – det har vi all grunn til uansett hvordan resultatene blir.

PS: Bare så det ikke er noe tvil – VI VIL SELVFØLGELIG TIL TIPPELIGAEN :)

Sportslig hilsen

Roar

- Med opprykk i blikketSarpsborg 08 leverte i går en svak kamp mot Fredrikstad på bortebane, men karret allikevel med seg ett poeng hjem til St. Olavs by – et svært viktig poeng, som sådan.

Les mer…

"Nilsen er ræva!"

Jeg tok en tur til Strømmen og søkte skogens ro. Da hørte jeg tydelig at det er masse nye involverte i og rundt Fossefallet uten innsikt i supporterklubbens vedtekter, og da spesielt §8. “Nilsen er ræva!”, “Ut med Giæver!” og latterliggjøring av Michael Trulsen fra han kom innpå til han scora var melodien. Med scoring kom selvsagt vill jubel.

Det var mye triveligere å stå med Fossefallet før. Manglende kunnskaper om spillet førte også da til masse skivebom i rop og uttalelser, men da var det liksom litt søtt. Da var det også vesentlig mer humor i de rop som ble gjort til motstander. Nå når man er vesentlig større blir det lett å få med seg flere i dårlig oppførsel. Jeg konkluderer med at Fossefallet har voksesmerter, og bør straks på banen for å igjen repetere klare regler for oppførsel, skrevet i vedtektene, og grunnet i vanlig folkeskikk.

En dårlig smak i munnen etter Strømmen-kampen kommer tilbake nå med det som ble ropt til Mounir Hamoud under kampen mot Glimt på stadion. (Som SA beklageligvis er altfor trege med å lage en sak om.) Bingen må beklage seg til Mounir som han sier han skal gjøre. Frøne beklager men kan ikke tenke seg at det er Fossefallet som står bak, noe jeg syns er rart etter å ha vært en tur på Strømmen og søkt skogens ro.

Annonse