Viser arkivet for mai, 2010

Møter ”dumpekandidat”

Sarpsborg 08 jakter mandag sin fjerde strake seier, inkludert 2 cupkamper, når Sandnes/Ulf gjester Sarpsborg stadion,mandag. Spesielt imponerende var lagets borte seier med 3-1 over Tromsdalen, 16. mai. Imponerende med tanke på lagets skadesituasjon. Nå skal det sies at sarpingene var effektive i denne kampen, men det er som vi har sagt før, – det er akkurat det som kjennetegner ett lag som vil være med i toppen. De er ofte mer effektive enn motstanderen og vinner på dager da ikke alt fungerer.

Spilt jevnt med de fleste
Mandagens motstander har fått en tung start på årets sesong og befinner seg der de aller fleste hadde spådd før sesongen tok til. Det ny opprykkede laget ligger på 15. plass med sine 6 poeng etter åtte spilte serierunder, fordelt på én seier, tre uavgjort og fire tap.
Når det er sagt har de resultatmessig spilt jevnt med sine motstandere, bortsett fra da laget tapte 3-1 for Ranheim. Ellers har de tapt med ett mål mot Moss, Strømmen og Bryne, mens de har spilt uavgjort mot lag som Alta, Løv/Ham og Sogndal.

Se opp for Eriksen
Laget har foreløpig tatt flest poeng på bortebane. 4 av 6 poeng er tatt utenfor Rogalands fylkesgrense. Verdt å merke seg og en spiller å se opp for er utvilsomt, Morten Eriksen som har scora 6 av de 9 målene laget har produsert fremover. De har sluppet inn 12, det samme som Sarpsborg 08.
Sandnes/Ulf rykka første gang opp i Adecco ligaen før 2008 sesongen. En sesong som endte med nedrykk. Det ble ett år igjen i 2.divisjon før laget rykket opp før denne sesongen igjen. Lagene møttes i 2008 sesongen. Det endte med Sandnes/Ulf seier 2-1 hjemme, mens sarpingene vant med samme sifre hjemme på Sarpsborg stadion.

Stor klubb
Sandnes Ulf har sine røtter tilbake til Sandnes den 1. juni 1911. Klubben het da «Sportsklubben Ulf», før den i 1987 endret navnet sitt til «Ulf-Sandnes» i forbindelse med frafallet av andre idrettsgrener samt en økt satsing utover regionens grenser. I 2004 gikk «Ulf-Sandnes» og «Sandnes FK» sammen og ble klubben vi kjenner i dag som Sandnes Ulf.
Klubben har per i dag om lag 850 medlemmer og nærmere 200 lagledere og trenere fordelt på i overkant av 60 lag.

Møt opp på stadion
Vi får håpe de blå/hvite fortsetter i den gode trenden laget har vært i de siste ukene og at publikum finner veien til stadion. Det fortjener denne hardt arbeidene gjengen som ikke slutter å imponere tross en skadeliste så lang som et vondt år. Heldigvis har det blitt færre som har vært innom “sykestua” de siste dagene og man håper at en 2-3 av de skadde spillere er tilbake igjen og klare for spill 2.pinsedag.
Vi ønsker alle lykke til og så sees vi på stadion mandag !

Ett steg videre

Hei igjen alle sammen.
Etter kampen i går mot Asker, er vi ett steg nærmere cupfinale :)
Før kampen i går siterte jeg Martin Luther King som sto på kirketrappa og sa: “I have a dream”
Drømmen min er å komme så langt i cupen som overhode mulig. Så kan man godt si at det er urealistiske drømmer, men samtidig tror jeg vi godt kan ha litt “håretet” drømmer og visjoner.
Tenk så artig å reise inn til Ullevål med 10.000 sarpinger og farge hovedstaden blå og hvit……….

Men før vi eventuellt kommer så langt er det serien som teller. Mandag er det Sandnes Ulf som kommer på besøk. Og før det skal vi nå få beina helt klare og friske til å løpe mer enn S/U. Dagen i dag blir brukt til en joggetur samt en tur i bassengene på Quality Badeland. Vi er utrolig heldige som har hotellet som en god samarbeidspartner, slik at vi kan gjøre nytte av fasilitetene der. Morgendagen blir en rolig fotballøkt. Lørdag får gutta en velfortjent fridag og så trener vi lett på søndag igjen.
Og da skulle alt være klart til å dra i land 3 nye poeng i vår egen lekegrind. Forhåpentlig med mange av dere på tribunen..

Før det; ha en riktig god pinse.

Sees på stadion.

Roar

- Det farligste er å lede 2 - 0 - sa Drillo, - og vi som leda med 3!

Hva skjedde på 0-3 Roar? Det er sikkert noe du vil analysere – nøye! La gå at vi har litt flyt, og fikk solid uttelling til de første 3, men 4 mål i mot er alt for mye. Hvor var det solide forsvarsspilllet, vi kjenner? MEN …..,VI GIR IKKE OPP, SELV MED 10 MANN! DET ER SÅ BRA! Tenk at Sarpsborg 08 ledet 3 – 0! Jeg tipper at våre unge gutter trenger mere erfaring i å lede, før de takler det. Det har lett for å spre seg litt “fortreffelighetsvirus” i et lag som leder 3 – 0 etter en halv time! det er nok det Drillo mener.
Men her er det håp! Å “dra i land” denne “uavgjorte’n” etter å ha ligget under, og med en mann utvist, er stort! Takk for innsatsen!

Tror på ny opptur i nord

Jeg må si meg mektig imponert over det Sarpsborg 08 viste frem søndag på Sarpsborg stadion. Spesielt første omgang er noe av det bedre jeg har sett på lenge. Topplaget Ranheim ble rett og slett rundspilt av et Sarpsborg 08 lag som var ordentlig på hugget.

En 1-0 ledelse til pause var kanskje i underkant ut i fra spill og sjanser. Nå kom serielederen mer med i den andre omgangen, spesielt fikk de mye rom på høyresiden. Det var også der de la grunnlaget for sin 1-1 scoring. Men, heldigvis ble ikke hjemmelagets spillere satt ut av 1-1 scoringen. Akkurat der og da virket det svært så urettferdig, men Roar Johansens menn viste styrke og kom tilbake. Spesielt morsomt er det at to unggutter i backen ”Ygg” og innhopper, Tobias Henanger avgjør kampen. 3-1 mot Per Joar Hansens disipler var både rettferdig og ikke minst imponerende.

Nå er det nye tak mot Alta søndag. Selv om gjestene har hatt problemer med Alta de to siste sesongene, har jeg stor tro på at sarpingene kommer til å bryte en barriere og ta sin første seier mot hjemmelaget i deres egen hule. Sarpsborg 08 har ikke klart å ta en tre poenger mot Åsmund Bjørkan og Co på fire forsøk. På bortebane har det blitt tap med henholdsvis 3-0 og 1-0. På Sarpsborg stadion har det blitt ett poeng. Det ene poenget kom i fjor da det endte 1-1. I 2008 ble det et 2-3 tap.

Alta har på ingen måte imponert denne sesongen. I hvert fall ikke resultatmessig. På seks kamper står laget bokført med 5 poeng. 2-1 mot Bryne hjemme , 0-0 mot Follo på Ski stadion og 2-2 borte mot Sandnes/Ulf er kampene de så langt har tatt poeng i. Ellers har de tapt 3-0 i Fredrikstad, 0-1 hjemme mot Sogndal og 2-0 borte mot Ranheim. Nå sist kunne de innkassere ett poeng mot Sandnes/Ulf i en kamp de lå under 2-0 og der de scora utlignings målet 2 minutter på overtid.

Laget har en målscore på 4-9 og ifølge rapportene har laget slitt foran begge mål så langt denne sesongen. Laget har også spilt bare to kamper på hjemmebane og kampen mot Sarpsborg 08 nå på søndag kommer etter at de har spilt 3 bortekamper på rad. Alta trener, den tidligere Bodø/Glimt strategen, Åsmund Bjørkan gleder seg derfor til endelig å spille på hjemmelig gress igjen og er optimist med tanke på søndagens kamp. Dette skriver Bjørkan i sin blogg på Altas hjemmeside etter en dårlig poengfangst på bortebane det siste.

- Sportslig sett er jeg bare passe fornøyd. Vi har etter min vurdering spillermessig vært best i store deler av alle tre kampene vi spilte, men manglende dyktighet innenfor begge 16 meterne gjorde at uttelingen ble 2 poeng. Det kunne vært bedre, men hvert poeng teller! Det er i hvert fall helt sikkert!
Til helga er det ny kamp mot Sarpsborg, og vi skal bruke dagene inn mot kampen til å lade batterier. Forhåpentligvis vil publikum få se et topp giret og motivert Alta lag, som endelig knekker de kodene som må til for å kunne vinne kamper regelmessig i denne divisjonen, skriver Bjørkan.

Vi får håpe de blå/hvite tar med seg den gode følelsen og klarer å gjenskape søndagens prestasjoner. I så fall skal Alta få slite for å ta poeng. Troen på seier og den første seieren på bortebane mot Alta er så absolutt tilstede og vi ønsker både spillere, ledere og støtteapparat lykke til i nord.

Snart nordover..

Hei alle sammen.

Etter en trist dag etter Bryne kampen, må jeg innrømme at humøret har vært langt bedre etter hjemmekampen på onsdag. Endelig scoret vi nok på sjansene våre og vinner fullt fortjent.
Vi hadde våre muligheter mot Bryne også, men der ville ikke ballen helt gå vår vei. Derfor var det så godt å vise dere her hjemme at vi er ett godt fotball lag og at ting begynner å stemme litt igjen. Sjelden eller aldri har jeg vel sett ett lag så dominere i adecco ligaen som vi gjorde i første omgang.
Nå skal vi bare gjennskape det to ganger i nord, så får vi forhåpentlig besøk av mange dere andre pinsedag.
Ha en riktig god helg alle sammen.

Roar

Topplag på besøk

Ikke mange hadde trodd at onsdagens motstander Ranheim, skulle toppe tabellen etter fem spilte serierunder.

Les mer…

"Kampen endte 0 - 0. Det var også pauseresultatet"!

Det er sant! I en herværende avis – ikke Sa – sto dette å lese i referatet fra en fotballkamp.
Det kunne også vært referatet etter kampen mot Follo. I morgen er det nye tak, og det er Bryne som skal få blø! – “Stakkars døm”! – sier’n Roar. Det er bra! Uten denne innstillingen, og tro på egne ferdigheter, er det botimot umulig å vinne fotballkamper, så vel som boksekamper! Noen av gutta i troppen, som nå må dra lasset, på grunn av skader hos de som vanligvis er faste, har mye å bevise i denne kampen. Det er ikke mulig å vinne, uten å score mål! Så derfor: INNSATS!
LYKKE TIL!