Viser arkivet for mars, 2011

Tusen takk Sarpsborg !

Jeg ønsker bare å få takke alle som var med å bidro til at fredagen ble en fantastisk opplevelse for oss alle. På banen beviser gutta at vi kan vinne kamper også i Tippeligaen. Utenfor banen beviser dere alle at Sarpsborg er blant de øvertste i Norge. En fantastisk ramme rundt kampen, og dere er med som både 12 – 13 og 14 spiller.
Vi har fått en god start, og lover at vi skal fortsette med å jobbe hardt for å ta nye steg og bli enda bedre.
I landskamp pausen nå er det bare å møte opp og hjelpe Sparta Warriors til å hente hjem pokalen, så sees vi når vi møter Sogndal 10 april.

Sammen er vi sterkest !!!!

«Vi tror på dere, guttær! Hvorfor skulle vi slutte med det?»

Hvorfor skulle Roar Johansen slutte å flytte fjell fordi laget hans har rykket opp i eliteserien?

Og hvorfor skulle Sarpsborg 08s spillestil, ferdigheter og kunnskap plutselig slutte å virke fordi man nå skal spille ball med folk som tjener 14 ganger så mye som dem?
Og er det ikke sånn at Sarpsborg 08-eventyret er så velskrevet at det får en lykkelig fortsettelse i form av fornyet eliteseriekontrakt?
Jo, vi tror det. Under tvil!

For vi innrømmer gjerne at det har vært en vinter med tro og tvil. Tro på at laget er godt nok til å spille og angripe, ikke sparke og forsvare, seg til – for det er det Roar Johansen vil – ny plass i eliteserien. Og tvil, blant annet etter to begredelige kamper på La Manga, om at Sarpsborg 08 har de «ballene» som trengs i en beintøff toppliga.
Vi vet også de fleste forståsegpåere i Fotball-Norge dømmer laget nord og ned. VG mener riktignok at både Sogndal og Brann havner bak Sarpsborg på tabellen men akkurat det er Knut Espen Svegården, Geir Juva & co. i avis-Norges største sportsredaksjon ganske så alene om.

Skal Sarpsborg overleve, må et av de etablerte eliteserielagene svikte. Vi tror det blir et Aalesund-lag som har mistet flere profiler, og som også har et potensielt indre problem i en trener (Kjetil Rekdal) som ofte lar spillere få offentlige skyllebøtter og som i tilfeller der ikke det er en god nok taktikk, gjerne lar dommeren få skylda etter et tap. Vi tror «tangotrøyene» får en tung sesong, og at Rekdals menn følger Sogndal ned i 1. divisjon.
Andre potensielle nedrykkslag blant de etablerte klubbene er Haugesund, Odd-Grenland og et hardt prøvet Brann-lag.

Samtidig som det potensielt er flere lag involvert i nedrykkskampen, står seriegullet etter alle solemerker mellom to lag: Vålerenga og Rosenborg.
Vi tror Martin Andresen er årets gulltrener, mens Jan Jönsson sliter med at Rosenborg har mistet viktige spillere og med å finne tilbake til den identiteten både på og utenfor banen som gjorde trønderne så totalt dominerende i norsk fotball for noen år tilbake.

På bakgrunn av dette, tror SA eliteserien ender slik:
1. VÅLERENGA
Martin Andresen gjør sitt Vålerenga-prosjekt komplett med å ta gull med et Vålerenga-lag som både er talentfullt, rutinert og har en godt forankret spillestil.

2. ROSENBORG
Trønderne har mistet kontinuitetsbærere som Steffen Iversen og Roar Strand, samt balansespilleren Antony Annan og superforsvarer Vadim Demidov. Erstatterne er ikke gode nok til at Jan Jönsson greier å trene laget til gull.

3. MOLDE
Moldes største stjerne sitter på trenerbenken. Men Solskjær-effekten, kombinert med stadig god kontakt med landets snilleste «onkler», gjør at Molde tar bronse.

4. VIKING
Nesten-laget Viking har mistet etablerte spillere, men kanskje vil Åge Hareide endelig få suksess med Stavanger-laget nå som forventningene på Vestlandet for en gangs skyld ikke er skyhøye?

5. TROMSØ
Tromsø har etablert seg som et stabilt topplag år etter år. Har en dyktig trener i Per Mathias Høgmo, og ikke minst en fryktet hjemmebane. På Alfheim er det ikke lett å ta poeng fra tromsøværingene.

6. STRØMSGODSET
Godset har fått mange tilhengere blant fotballinteresserte nordmenn. Spiller en herlig fotball, og har ikke minst vært flinke til å slippe fram unge gutter. Selvfølgelig kan drammenserne få en nedtur, men vi tror på laget også i 2011.

7. FREDRIKSTAD
Optimismen er tilbake i Plankebyen. Vinterens resultater har vært imponerende, og Tarik Elyounoussis hjemkomst har vekket en av Norges største fotballbyer til live igjen. Men hva skjer etter et par tap? Er man da tålmodige med trener Tom Freddy Aune?

8. STABÆK
Festen er over på Bekkestua og de mørke økonomiske skyene henger som en klam hånd over landets eneste innendørsarena for elitefotball. Stabæk havner midt på treet

9. LILLESTRØM
Kjedelige Lillestrøm rykker aldri ned. Men de vil heller ikke sette sitt preg på årets sesong. Vil ta nok poeng på hjemmebane til at man overlever med grei margin, men når skal arven etter Kong Tom (Lund) bestå av andre elementer enn gode dødballer, innkjøpte stjerner og en medie-mutt trener (Henning Berg)?

10. START
Ingenting tilsier at det blir mye makrellfotball på det blide sørland i år. Til det er stallen for tynn og profilene i gult for få.

11. ODD-GRENLAND
Hvor mange mål vil Frode Johnsen klare å score? Der ligger nøkkelen til hvor bra årets sesong blir for Odd-Grenland. Vi tror Johnsen vil merke at det er forskjell på japansk og norsk toppfotball – og at både han og laget vil slite i bunnen av tabellen.

12. HAUGESUND
Fjoråret var et eventyr for haugesunderne, 2011 kan bli langt tyngre. Vi tror FKH vil merke hvor vanskelig år to ofte blir. For nå er det ingen som tar lett på Are Tronseth & co.

13. BRANN
Bergens stolthet sliter. Utenfor banen er kassa tom og på banen er spillerstallen syltynn. Men bergenserne tillater vel ikke at Brann går ned, så da sørger vel byen for nok midler til fornyet tillit. Har en god trener i Rune Skarsfjord. Men får han fortsette hvis Brann starter sesongen med flere tap?

14. SARPSBORG 08
Om vi tipper med hjertet? Selvfølgelig gjør vi det! Men Sarpsborg 08 har utvilsomt kvaliteter i laget som er gode nok til å holde seg i divisjonen. Samtidig handler dette mye om marginer og om å havne i flytsona. Starter det tungt, kan det bli en lang sesong. Får man en god start, kan man flyte på en medgangsbølge som kan gi sikker plass. Vi tror på det siste.

15. AALESUND
Uten Tor Hogne Aarøy, Anders Lindegaard, Aleksander Mathisen, Johan Arneng og den trofaste klubbspilleren Trond Fredriksen kan det bli en tøff sesong for laget fra «danskeferja». Ålesunderne har overrasket før – nå tror vi det blir vanskelig. Aalesund rykker ned!

16. SOGNDAL
Ikke veldig kreativt å velge Sogndal som dumpekandidat. Eirik Bakke er hentet inn som ny midtbanesjef, men den gamle Leeds-proffen er «over the top». Samtidig har keeper Pjotr Leciejewski og Lars Grorud gått til Brann, mens Tommy Øren og Håvard Flo har lagt opp. Nei, dette skal ikke gå. Sogndal rykker ned!

OLE-MORTEN ROSTED – PÅL A. KARLSENPETTER KALNES