Snart nordover..

Hei alle sammen.

Etter en trist dag etter Bryne kampen, må jeg innrømme at humøret har vært langt bedre etter hjemmekampen på onsdag. Endelig scoret vi nok på sjansene våre og vinner fullt fortjent.
Vi hadde våre muligheter mot Bryne også, men der ville ikke ballen helt gå vår vei. Derfor var det så godt å vise dere her hjemme at vi er ett godt fotball lag og at ting begynner å stemme litt igjen. Sjelden eller aldri har jeg vel sett ett lag så dominere i adecco ligaen som vi gjorde i første omgang.
Nå skal vi bare gjennskape det to ganger i nord, så får vi forhåpentlig besøk av mange dere andre pinsedag.
Ha en riktig god helg alle sammen.

Roar

Topplag på besøk

Ikke mange hadde trodd at onsdagens motstander Ranheim, skulle toppe tabellen etter fem spilte serierunder.

Les mer…

"Kampen endte 0 - 0. Det var også pauseresultatet"!

Det er sant! I en herværende avis – ikke Sa – sto dette å lese i referatet fra en fotballkamp.
Det kunne også vært referatet etter kampen mot Follo. I morgen er det nye tak, og det er Bryne som skal få blø! – “Stakkars døm”! – sier’n Roar. Det er bra! Uten denne innstillingen, og tro på egne ferdigheter, er det botimot umulig å vinne fotballkamper, så vel som boksekamper! Noen av gutta i troppen, som nå må dra lasset, på grunn av skader hos de som vanligvis er faste, har mye å bevise i denne kampen. Det er ikke mulig å vinne, uten å score mål! Så derfor: INNSATS!
LYKKE TIL!

Jakter sin første seier mot Bryne

Sarpsborg 08 imponerte ikke foran i overkant av 2000 betalende tilskuere på Sarpsborg stadion, søndag. Allikevel burde de blå/hvite ha vunnet kampen mot et Follo lag som enda har til gode å score mål denne sesongen. Både Tom Erik Breive og Martin Wiig hadde hver sin store sjanse alene med Follo keeper, Glenn Arne Hansen. I tillegg reddet gjestene på streken ved et par anledninger.

Les mer…

Stakkars Bryne

Det er ihvertfall hva vi har satt oss som mål før vi reiser til vestlandet på søndag. Syns vi i 2 omgang mot Follo gjør en god jobb, men det var tydeligvis ikke dagen hvor ballen ville i nettet. Veldig trist, spesielt når så mange av dere hadde tatt turen til stadion for å støtte oss.
Det vi sitter igjen med etter kampen er vel en relativt god følelse. Vi taper ikke selv på en dag hvor mye kladder for oss. Og det er gjerne det som betegner ett godt fotball lag.
Ellers har uken vært fyllt av mye annet støy, men går ikke noe mer inn på det nå. Det har blitt skrevet og ment mye om den saken i løpet av denne uken, og for oss er det nå veldig viktig å komme videre og tenke fotball.
Når det gjelder skader er vi fortsatt litt utsatt. Stian, Michael, Eyde og Martin Mathisen er de som er helt ute, så får vi se om vi kan få stablet en Øyvind Hoås og Michael Trulsen på beina før helgen.
Uansett er det en gjeng sarpinger som setter seg på flyet til søndag for å ta med oss 3 poeng hjem igjen til byen vår.
STAKKARS BRYNE ………..

Glem tabellen

Det er en fryd å lese tabellen i Adecco- ligaen etter 3 serierunder. – ”Særpingæne” er på topp med sine 6 poeng.

Les mer…

En god uke !

Hei igjen alle fotball venner.
Da har vi inntatt 1 plassen på tabellen, noe vi selvfølgelig syns er veldig artig. Men vi skal nok passe på å ha beina godt plantet der de hører hjemme – på bakken…. Vi har 27 kamper igjen og mange poeng å spille om. Samtidig skal vi passe på å glede oss over en god start på sesongen.

Les mer…

Bryne, here we come!

Årets 3.bortetur er et faktum, og Fossefallet satser på at alle gode ting er 3!

Ettersom gutta gjør det så bra om dagen, så vil Fossefallet ha så mange supportere som mulig på bortekamp. Og derfor blir bussen GRATIS!!! Det eneste man betaler da, er hotell på 500.- pr person. Vi reiser derfor lørdag 1. Mai.

Avreise Sarpsborg stadion: 10.00

Ankomst Bryne: ca 18.00

Avreise Bryne : Direkte etter kampslutt ca 20.00

Ankomst Sarpsborg stadion: ca 0400

Minimum 30 påmeldte for at det skal bli buss!

Påmelding på mail til styret, eller sms til 47251527

Siste frist for påmelding er tirsdag 27/4 klokka 22.00

Da sees vi på stadion lørdag 1. Mai klokka 10.00

Med hjartet på rette staden!

Folk på min alder, nyter denne tv-serien på lørdagskveldene. Vanlige folk og politiet, løser sine små problemer i lille Aidensfield, ofte med enkle midler. Heldgvis finnes det også i Sarpsborg, mange mennesker med hjertet der det hører hjemme! ALLE SOM JOBBER FOR SARPSBORG 08!
Uten å ha hjartet på rette staden, hadde det vært umulig å gå på slik en formidabel oppgave, som fotballen i Sarpsborg sto overfor i 2008/2009. En måtte være mer enn normalt innstilt på å jobbe for noe man trodde på, når en ikke blir skremt av oppgavene som MÅTTE løses. Uten å ha hjarte på rette staden, ville problemerne de sto overfor virket skremmende og uoverkommelige. Det er lett å tro at f. eks penger kan løse de fleste problemer. Stygge erfaringer viser, at så feil kan man altså ta! Alle som til daglig arbeider med Sarpsborg 08, har hjarte på rette staden! Det er det som gir framgangen! Følelsen av å være nyttig, ønsket om å bidra i den prosessen vi er inne i nå, er belønning nok for de fleste. Mange stolte Sarpinger har hjartet på rette staden! TA MED DEG HJARTET NÅ, OG GJERNE EN VENN, MØT OPPSTADION SØNDAG! Guttæne spiller den flotteste fotballen, og leder serien! Bli en del av fellesskapet vårt og føl samholdet på kroppen! Det blir helt rått! Nye suporter-artikler er på plass! Kan andre lære noe av arbeidsmaurene Sarpsborg 08? Svaret må være JA! Det heter jo -Gå til mauren å bli vis! Hva med de som arbeider for kulturhuset? De som arbeider med Byjubileet? De som styrer museet? De som skal arrangere MGP i 2011? – Uten hjartet på plass – kan alt gå i dass!

Stabæk Support i Buskerud

Følger nå med sonen FOTBALLIV.

[Bilde 1329961 finnes ikke eller har blitt slettet]

En overbevisende statistikk

Etter en overbevisende 3-0 seier hjemme mot FFK sist søndag, bør det være et Sarpsborg 08 lag som er stinne av selvtillit da de entrer storstua i Sogndal, Fosshaugane Campus på søndag. Men det er flere grunner til å være optimister selv om hjemmelaget har vunnet sine to første kamper denne sesongen. Sarpsborg 08 har nemlig ikke tapt i Sogndal så lenge laget har eksistert i Adeccoligaen. I 2008 og 2009 vant sarpingene 0-1. I sesongene 2006 og 2007 endte det henholdsvis uavgjort 1-1 og 2-2. Så statistisk sett har sarpingene et godt tak på Sogndal på den intime arenaen i bygda som er like godt kjent for sin fabelaktige saft som fotball, med et par unntak.

Blant annet i 1976 da laget spilte seg helt frem til cupfinalen på Ullevål. Dette året ble på mange måter ”gjennombruddet” for klubben. Sogndal som da spilte i tredje divisjon slo ut den ene storheten etter den andre på veien til Ullevål, anført av bl.a Svein Bakke og Ingvar Stadheim. Det endte med 2-1 tap mot Brann i finalen, men laget spilte seg inn i mange fotballhjerter over hele landet denne dagen. I tillegg til å spille cupfinale dette året rykket laget rykket også opp i 2.divisjon (den gang, det nest øverste nivået her hjemme).

Publikumsrekorden ble også satt dette året. Den kom i kvartfinalen mot Start da 7000 betalende mennesker møtte frem. Det sies at mange av dem møtte opp så tidlig at frokosten ble inntatt ved billettlukene. Den rekorden vil nok bli stående i noen år til, da det nye anlegget har en publikumskapasitet på 4000 (bare sitteplasser).

Siden den gang har laget spilt flere sesonger i den øverste divisjonen med kjente spillere som Eirik Bakke, Jostein og Tore Andre Flo for å nevne noen. Det er nå seks sesonger siden laget sist var oppe i den gjeveste ligaen. Etter fire sammenhengende sesonger i eliteserien fra 2000 til 2004 har laget tilbrakt tilværelsen blant ”de nest beste”.
Sogndal har klare ambisjoner om å rykke opp i eliten igjen, og har i utgangspunktet alle forutsetninger for å klare det med kanskje et av landets beste anlegg og 20 ansatte bare i organisasjonen (ifølge klubbens hjemmeside).

Denne sesongen er laget som nevnt tidligere ubeseiret i sine to første kamper. Ifølge rapportene har laget, tross full pott, på ingen måte overbevist. 2-1 hjemme mot Ranheim der et selvmål av gjestene var med på å avgjøre kampen. Sist søndag hadde laget den rette flyten da de beseiret Alta 1-0 på bortebane der hjemmelaget var best, og hvor Sogndals keeper Piotr Leciejewski ble den store helten ved å redde et straffespark 3 minutter før full tid.

Bortestatistikken har vi vært innom, den er meget god. Ser vi på de åtte kampene som er spilt mellom lagene, har faktisk Sarpsborg 08 bare ett tap og det kom på hjemmebane, en kamp som endte med 3-2 seier til Sogndal. Ellers har de øvrige tre oppgjørene hjemme på stadion endt uavgjort, alle med sifrene 2-2.

Vi håper statistikken fortsatt er på Roar Johansen og hans disipler sin side også etter søndagens kamp.
LYKKE TIL

Sarpsborg Stadion

Jaggu blitt populært det nye flott “gressteppet” vårt, den andre byen har trenet på det i en 3 ukers tid og nå skal Moss spille kamp på stadion den 4 Juli mot Sogndal. De skal bytte gress og legge undervarme på Melløs.
Får håpe ingen Særpingær forviller seg dit, regner med at de fleste blir med på busstur i regi av Fossefallet til Nybergsund denne dagen:-)
Må si at jeg fryder meg stort over dette,hehe

Tusen takk Sarpsborg !

På en dag som dette hvor mange gratulerer oss med seieren i går, syns jeg det er på sin plass å gratulere hele byen med en fantastisk fest på stadion i går. Å få spille en kamp i sånne rammer på vår egen hjemmebane er en kjempe opplevelse. Og dere alle var med på å vinne kampen mot FFK i går. Tro meg; gutta får ekstra krefter, løper noen meter lenger, løper litt fortere, skyter litt hardere og vinner flere dueller når man har “hele” byen på tribunen.
Nå skal vi forberede oss så godt vi kan slik at vi forhåpentligvis kan få ett godt resultat mot Sogndal i saftbygda til helgen.
Så håper jeg vi sees alle sammen igjen den 25. april på stadion når vi skal ta imot Follo.
Nyt vår dagene og det å være sarping :)

Roar

Et brøl for Sarpsborg, en seier for fotballen!

Med 70 mil til min hjemby ble det stort sett å følge Sarpsborg 08 på nrk.no ifjor. Allerede tidlig på høsten ble det tema at vi kunne møte FFK i kvalifiseringskamp. Da kvelden faktisk kom, var jeg på jobb i Tønsberg. Nærmere enn vanlig, men likevel så alt for langt borte. Med bror og far på Fredrikstad Stadion gikk tankene stadig dit, og både mobil-tv og live-oppdatering ble brukt for å følge med kampen. Det var rundt 1000 mennesker der jeg var, på en ungdomsfestival med volleyballturnering. Og de fleste av disse 1000 fikk med seg at noe spesielt skjedde, men få skjønte hva da meldingen tikket inn om at Martin W. hadde scora sitt andre. Jeg gikk beserk i ren gledesrus, og glemmer heller ikke pappas og broderns hese stemmer i mobilen noen minutter etterpå.
Søndag tok jeg desserten på Ullevål og så Aafk vinne cupen i en “rysare” av en kamp. Men hovedretten var Sarpsborg 08s heroiske kamp, et minne for livet og en seier for fotballen! Gleder meg til årets sesong:)

Denne dagen var svart, men vi kommer tilbake

Dagen i november var en av de svarteste jeg kan huske, men FFK kommer ALLTID tilbake. Husk cupfinaler i 66, 84 og 2006. For å få være med på oppturene, må man også takle nedturene. Jeg husker godt da FFK sendte Sarpsborg ned i annen divisjon i 1971 (det er derfor Sarpingene har AD på skiltet sitt, Annen Divisjon). Jeg håper dette gjentar seg i år, at sarpsborg rykker ned, mens FFK kommer tilbake der de hører hjemme.
Heia, heia FFK, røde og hvite er de beste.
Ellers apropo babyen som ble til denne novemberdagen. Min sønn Rune ble født i 1987, denne dagen var det avsluttende semifinale i Hockey mellom Sparta og Stjernen i sparta anfi, Stjernen vant og var klar for finalen. Da besluttet jeg at min sønn skulle oppkalles etter en profil i Stjernen, valget stod mellom Ørjan Løvdahl og Rune Gulliksen, valget falt på sistnevnte, derfor ble navnet Rune.

Rødt/hvitt er de eneste farger som gjelder.

Hilsen Fredrikstadgutt

Snart fotballfest

Hei igjen alle fotball venner. Nå er det en liten stund siden jeg har skrevet, men hverdagen har vært litt opptatt av andre ting enn bare fotball den siste tiden :)

Les mer…

Hvem kan glemme 061109?

Det er den største dagen i mitt fotballsupporterliv! Det var så nær ekstase som det er mulig å komme tror jeg. Jeg sang, jeg skrek, jeg lo og jeg gråt.
Det å troppe opp på stadion her hjemme og se alle de bussene som sto der skapte en sitrende forventning. Turen ned, over Vetatoppen og til en ventende politieskorte, var magisk. Med masse synging og skråling ombord og en usedvanlig feststemt Sarpegjeng. Når første målet kom tok det litt av, men når det andre målet kom, tok det HELT av! Jeg hadde med min 15 år gamle datter, som egentlig ikke er spesielt interessert i fotball, men som denne dagen fikk en opplevelse hun sent vil glemme! Hun sto og sendte tekstmelding til sin kusine, som sto i den andre enden av stadion (Plankehaugen), men fikk ikke noe svar… Her hadde noen tatt seier på forskudd! Det var en fantastisk god følelse å se at hovmod falt!
Turen hjem var veldig stille. Alle satt og så rundt seg og bare gliste! Og vi så på alle de hengehodene som kastet fra seg både skjerf og flagg… Deilig å se at de fikk seg en trøkk, når de var SÅ sikre på seier!
Jeg har skjeldent vært på byen hvor samtlige bare gikk og gliste. Dagen etter ble det flagging på jobben for å ergre “erkefiendene” littegrann, Mohaha! Dette lever vi på lenge!

Horten er trangt

Vi hadde konsert med Apoptygma Berzerk i Horten samme kveld som Kampen. Alle, bortsett fra lydmannen og meg kom for sent til lydsjekken. Jeg var der til og med en stund før og satte opp alt utstyret mitt for å være klar når de andre kom. I følge mine beregninger skulle jeg rekke både lydsjekken og båten fra Horten til Moss for så å kjøre ned til den andre byen og komme bare noen minutter inn i første omgang. Da resten av gjengen endelig møtte opp var det faktisk ennå mulig å rekke det, men jeg hadde bitt neglene så langt ned som det gikk an å få dem. Brandon, vår amerikanske gitarist, skjønte INGENTING av min fascinasjon av “soccer”. Hehehe… Da vi var ferdige, løp jeg ut i bilen. Men til min store frustrasjon fant jeg i stresset rett og slett ikke veien ut av Horten sentrums trange, trange gater. Da jeg omsider kom frem til fergen, ca 30 sek før båten skulle gå, fant jeg ut av at båten går kl x.15 og x.45 fra Horten. Ikke x.00 og x.30 som fra Moss. Hele tidsskjemaet mitt gikk i dass!!!

Jeg rakk frem til pause etter å ha parkert ved Brynhildsen (det er LANGT fra Brynhildsen til Kråkerøy og Fredrikstad Stadion), og så resten av kampen sammen med min lillebror, Andreas, som ventet der med billetter. Jeg hadde i lengre tid erklært meg som lilla i bykampen (jeg bor jo på Greåker), men etter det FFK gjorde mot Raymond Kvisvik i forrige sessong, så er jeg Evig Blå og Særping Te Jæ Dør!

For opplysningens skyld vil jeg bare si at sangen “Særping Te Jæ Dør” ble skrevet FØR denne kampen. Stian Joneid og jeg er IKKE medgangsupportere. VI ER SÆRPINGÆR TE VI DØR!!!

Mvh
Jonas G

- FFK er favoritter!

PRESTISJEKAMP

Bookmakerne holder FFK som knapp favoritt når de gjester Sarpsborg stadion på søndag.

Les mer…

For en dag!

Søndag 11. april kommer dagen hvor jeg enten lander eller forlenger svevet etter seiren mot laget fra den andre byen. Jeg har aldri opplevd maken! Det er første gangen jeg virkelig har opplevd sann glede ved en fotball-kamp. Jeg var glad når Norge slo Brasil i 98, Jeg var i overlykkelig når United tok the treble, men jeg var i ekstase og følte jeg opplevde noe euforisk da Sarpsborg 08 slo nye 1. divisjonslaget fra Plankebyen.

Da 2-0 satt i nota, snudde jeg meg mot ei dame på som jeg aldri har sett før, vi så på hverandre, smilte og lo, hoppende, omfavnet vi hverandre. ingen av oss ville slippe! vi jublet, gråt og danset, som om vi nettopp hadde overvunnet kreft under en krigsperiode.

Jeg var så sliten da jeg gikk ned betongtrappene mot bussen, at bena knapt kunne holde meg oppe. som om en kobbel med huggorm hadde bitt tak i begge legger og sprøytet inn all gift de kunne bære. Jeg satte meg i bussen. DET var enda merkeligere. Det var helt stille, som når et barn sover. Ingen sang, ingen lo, ingen snakket. alle satt å smilte, mens de ristet litt vantro på hodet. for en utladning! Toppen av lykke!

Sarpsborg 08- FFK 6 november 09

Hvem kan glemme den kvelden??
Jeg husker stemningen allerede på bussen på vei inn:-)
Hele Sarpsborg hadde rustet seg i blått og hvitt. Vel fremme møte jeg venninnen min, Linn Belsby, som var en smule nervøs.
Jeg fungerte nesten som støttekontakt for henne og nervene hennes stakkar.
Stemningen var magisk når Martin la inn det siste og avgjørende målet. Hele tribunen eksploderte!

Stemningen på bussen hjem kan vel knapt beskrives, og hvordan hele Sarpsborg føltes ut som en stor pulserende og jublende blå-hvit masse. Helt utrolig. Håper virkelig jeg får oppleve det igjen.

Selv gikk jeg ikke ut og feiret, men dro rett hjem til mannen min som måtte sitte hjemme med barna. Vi feiret med vin og gradiosa av alle ting.. Og jeg kan med 100 % sikkerhet fortelle at den lille gutten jeg nå bærer i magen ble til den kvelden <3

Kvalik kampen 061109 til Tippeliga FFK - 08

I tiden frem til kvalifiseringskampen 6.nov 09 som skulle spilles på Værste Stadion på Kråkerøy, mellom FFK og 08, vekslet jeg mellom å kjenne sitrende spenning og kvalmende angst. Forberedelser ble gjort, innkjøp av billetter, kvalik genser som ble brukt HVER dag på jobb den siste uka, barnevakt for kvelden (og natten tilfelle 08 skulle vinne), og påmelding til buss tur/retur.
På selve dagen var det flagg på bilen i tradisjon med kamp dag, og vel fremme på jobb, hang jeg opp flagg der og. Til tidvis glede og frustrasjon fra kollegaer og foreldre.
Hjemveien ble en aldri så liten omvei, svingte nedom Fredrikstad sentrum, og “kjente” på stemninga. Reaksjonene var som ventet, “finger`n” ble flittig brukt av forbipasserende….
Når samtlige busser var klare til avgang, var de blå hvite i gang med festen.
Kampen var en sann glede å være tilskuer til, heldigvis ikke spennende i det hele tatt, for 08 førte ann fra det første spilleminutt!
Så da var det bare å fortsette festen etter kampen, med 2 målsseier over FFK! Uforglemmelig!!
Lærdom: Ingenting er umulig :)

08 flagget henger i KJølbergskogen barnehage på Sellebakk, festet med isolasjonstape for sikkerhets skyld.

34, eller var det 36, busser med særpinger på vei til Værste Stadion.

"Trofaste supportere"

Det jeg husker aller best fra da 08 sendte ned FFK til Adecco-ligaen skjedde 3 minutter på overtid etter at Martin Wiig hadde satt inn 0-2-målet. Jeg hadde plass på feltet på motsatt side av Plankehaugen, mot den siden der Magnar Ødegaard sendte det fantastiske innlegget til Martin Wiig som skulle føre Sarpsborg 08 opp i 0-1-ledelse i 1. omgang.
På feltet der jeg satt var det supportere fra begge lag og når 0-2-målet kom reiste samtlige FFK-“supportere” seg opp og gikk. Da jeg snudde meg for å se på de forlatte plassene, så jeg at en del fredrikstadfolk hadde “glemt igjen” supporterutstyret sitt.
Dette minnet er det som er det sterkeste og det er nok fordi jeg virkelig hater medgangssupportere, men også fordi det er nok et bevis på at man får som man fortjener her i livet.