Nye bilder

NÅ skal vi vise hva vi er lagd av!

Mange har begynt å avskrive Sarpsborg. Men ikke Sarpingene selv. Vi VET hva som bor i laget. Vi VET hva som bor i byen!

MOT TROMSØ FORTSETTER OPPTUREN! 3 NYE POENG. OG 6 POENG PÅ 3 SISTE!!

Roar Johansen burde for lengst ha fått en ny avtale !

Jeg leste i dagens avis med sjokk og vantro, at dette kan være Roar Johansen sin siste sesong. Det er jo skammelig, at mannen som for meg ER Sarpsborg 08, ikke har fått ny kontrakt ennå. Det er jo han som virkelig har fått fart på fotballinteressen her i byen. Takket være en herlig spillestil og innstilling til fotballen. Han har etter min mening gjort gull ut av gråstein. Vi har kanskje en, eller to spillere som holder et greit tippeliganivå.

Resten blir gode pga samhandling, spillestil, og at Roar Johansen har maktet å få det beste fram i hver enkelt spiller.

Det har ”butta imot før”.

Dersom vi i fotballsamarbeidet skulle betegne noen situasjon som krise i den grad at en blir handlingslammet, hadde vi i Sarpsborg i dag fortsatt hatt 15 fotballklubber i fotballens bakgård. Gjennom de tolv årene fotballsamarbeidet i byen har vart, har vi hatt situasjoner som var ennå mer utfordrende enn den vi har som følge av tabellplasseringen. Det er på ingen måte noen krise – verken sett i forhold til den langsiktige strategiplanen til klubben eller i forhold til den genuine interessen for at vi skal lykkes med fotballsamarbeidet, at vi rykker ned i Adeccoligaen.

For eneste alternativ er større forbruk av penger en ikke har, og dermed satt under administrasjon av NFF, og som verre er; – miste lisensen. For det vil bety økte utgifter om en skal kjøpe ytterligere tjenester av topp kvalitet innenfor organisasjonsutvikling, økonomi, markedsarbeid og spillere/trenere. Personlig mener jeg det vi har av menneskelige ressurser er bra nok – men med noen justeringer. Slike justeringer er i hovedsak basert på erfaringer fra det arbeidet en har lagt bak seg, og evnen til å omsette disse erfaringene til ny kunnskap. Jeg har ingen grunn til å tvile på at alle som i år har jobbet med Sarpsborg 08 ikke mestrer dette.

Fra teppe til potetåker

FØRPREK: FK HAUGESUNDSARPSBORG 08

I fjor tok Sarpsborg 08 79 prosent av alle poengene på kunstig gress.

Tusen takk Sarpsborg !

Jeg ønsker bare å få takke alle som var med å bidro til at fredagen ble en fantastisk opplevelse for oss alle. På banen beviser gutta at vi kan vinne kamper også i Tippeligaen. Utenfor banen beviser dere alle at Sarpsborg er blant de øvertste i Norge. En fantastisk ramme rundt kampen, og dere er med som både 12 – 13 og 14 spiller.

Vi har fått en god start, og lover at vi skal fortsette med å jobbe hardt for å ta nye steg og bli enda bedre.

«Vi tror på dere, guttær! Hvorfor skulle vi slutte med det?»

Hvorfor skulle Roar Johansen slutte å flytte fjell fordi laget hans har rykket opp i eliteserien?

Og hvorfor skulle Sarpsborg 08s spillestil, ferdigheter og kunnskap plutselig slutte å virke fordi man nå skal spille ball med folk som tjener 14 ganger så mye som dem?

Året jeg ble blå !!

Det nærmer seg slutten av ett fantastisk år for oss i 08. Kvinnene rykker opp i 1 div, junior damer spiller finale i Norway Cup, junior herrer rykket opp i interkrets serien og vi er klare for tippeligaen !!!

Parallellt med dette, er det bra styring på økonomien og klubben styrer mot ett overskudd som en av få i fotball Norge…

Sammen reiser vi nye Sarpsborg Stadion!

Sarpsborg 08 ER en klubb av og for folket – for byen – for regionen!

Nye Sarpsborg Stadion bør være det samme!

Her startet fotballsamarbeidet i 1999.

Litt nostalgi etter at mået med fotballsamarbeidet er nådd. Her kommer referatet fra møte som må sies å være starten på et kronglete, men likevel velykket fotballsamarbeid i Sarpsborg:

“NY STADION” OG PROSJEKTET SAMMEN MOT TOPPEN

Fotball

Hei, mener å ha lest i Sa at stadioen ikke har godkjenning for tippeligaen?
Hvor skal hjemmekampene spilles da?

Fotball og identitet

Mange har kommet med kreative ideer for å skape Sarpsborgs identitet. Dagen i dag viser at idrett er identitetsskapende. Ikke minst verdens største idrett, fotball, skaper samhold og identitet. Sarpsborg 08 har med sin måte å spille fotball på vært en stor bidragsyter til å gjøre sarpinger stolte. Treneren, styret og alle rundt laget har gjort en formidabel jobb som det står den største respekt av.
Dagen i dag viser hvor viktig fotball er for folket. Det vil bli snakket om Sarpsborg 08 og fotball på alle arbeidsplasser og i alle hjem i Sarpsborg hver dag frem til 1. serierunde i Tippeligaen i mars neste år. Jeg gleder meg allerede og det tror jeg alle sarpinger gjør. Tusen takk Sarpsborg 08! Dere har gitt Sarpsborg identitet og samhold.

Direkte opprykk til Tippeligaen neste... Go for it 08!!!

GRATULERER TIL FOLLO FK! Det er ikke lenge siden de slo FFK borte i serien, Sogndal ble slått i forrige runde av cupen og nå RBK og Ullevål neste!!

Det viser at lagånd, teamspirit og godt sammensatte lag kan utkonkurrere hvem som helst – også de ALLER ALLER største!

Spennende høst !

Hei igjen alle sammen.

Nå er det veldig artig å være i 08 om dagen. Vi gjør det bra sportslig, vi har presentert en ny strategi plan, norges største avis vier 2 hele sider til oss, damelaget er på det nærmeste klar for kvalik til 1 div….

- Med opprykk i blikketSarpsborg 08 leverte i går en svak kamp mot Fredrikstad på bortebane, men karret allikevel med seg ett poeng hjem til St. Olavs by – et svært viktig poeng, som sådan.

Les mer…

"Nilsen er ræva!"

Jeg tok en tur til Strømmen og søkte skogens ro. Da hørte jeg tydelig at det er masse nye involverte i og rundt Fossefallet uten innsikt i supporterklubbens vedtekter, og da spesielt §8. “Nilsen er ræva!”, “Ut med Giæver!” og latterliggjøring av Michael Trulsen fra han kom innpå til han scora var melodien. Med scoring kom selvsagt vill jubel.

Det var mye triveligere å stå med Fossefallet før. Manglende kunnskaper om spillet førte også da til masse skivebom i rop og uttalelser, men da var det liksom litt søtt. Da var det også vesentlig mer humor i de rop som ble gjort til motstander. Nå når man er vesentlig større blir det lett å få med seg flere i dårlig oppførsel. Jeg konkluderer med at Fossefallet har voksesmerter, og bør straks på banen for å igjen repetere klare regler for oppførsel, skrevet i vedtektene, og grunnet i vanlig folkeskikk.

Bli med Fossefallet til Strømmen

Bli med Fossefallet på busstur søndag 18. Juli til Strømmen

Avreise fra Sarpsborg Stadion kl 15.00, hvor vi tar turen innom et lokalt vannhull før kampen.

I slutten av 30´åra........

i forrige årtusen, var min gode venn Petter Kalnes en habil høyre back på Tune, eller var det senterhalf Petter ?? :)

Om man hadde litt problemer den gangen mot slutten av kampen, kunne man sparke ballen langt over jernbanen. Man hadde da ca 20 minutter på seg til å få seg litt drikke og organisere laget sitt igjen. Det vil si om toget til Halden var i rute da…. Om ikke, hadde man fort en halvtime på seg.

Bør vi ikke kunne få litt større altivitet her...

Jeg synes personlig det skjer for lite på denne sonen. Fotballrelaterte innlegg fra andre soner i Sarpsborg burde bli publisert her og ikke bare på Sarpeliv. Synes det skjer for lite her til at det er spennende å følge med.

Les mer…

Se opp for Mjøndalen

Det er vel ingen tvil om at byens fotballstolthet, Sarpsborg 08 har hatt den rette flyten den siste tiden. Kampen mot Sandnes/Ulf søndag ble nok en kamp der de blå/hvite kunne innkassere 3 viktige poeng på en dag der det var mye rusk i maskineriet. Ser vi bort ifra sjansen der Martin Wiig fikk en gylden mulighet til å gjøre 1-1, må vi vel være så ærlige å si at det ikke kunne ha blitt protestert for mye om gjestene hadde gått til pausehvilen med 2 eller kanskje 3 mål foran i protokollen.

Les mer…

Møter ”dumpekandidat”

Sarpsborg 08 jakter mandag sin fjerde strake seier, inkludert 2 cupkamper, når Sandnes/Ulf gjester Sarpsborg stadion,mandag. Spesielt imponerende var lagets borte seier med 3-1 over Tromsdalen, 16. mai. Imponerende med tanke på lagets skadesituasjon. Nå skal det sies at sarpingene var effektive i denne kampen, men det er som vi har sagt før, – det er akkurat det som kjennetegner ett lag som vil være med i toppen. De er ofte mer effektive enn motstanderen og vinner på dager da ikke alt fungerer.

Spilt jevnt med de fleste

Ett steg videre

Hei igjen alle sammen.

Etter kampen i går mot Asker, er vi ett steg nærmere cupfinale :)

- Det farligste er å lede 2 - 0 - sa Drillo, - og vi som leda med 3!

Hva skjedde på 0-3 Roar? Det er sikkert noe du vil analysere – nøye! La gå at vi har litt flyt, og fikk solid uttelling til de første 3, men 4 mål i mot er alt for mye. Hvor var det solide forsvarsspilllet, vi kjenner? MEN …..,VI GIR IKKE OPP, SELV MED 10 MANN! DET ER SÅ BRA! Tenk at Sarpsborg 08 ledet 3 – 0! Jeg tipper at våre unge gutter trenger mere erfaring i å lede, før de takler det. Det har lett for å spre seg litt “fortreffelighetsvirus” i et lag som leder 3 – 0 etter en halv time! det er nok det Drillo mener.
Men her er det håp! Å “dra i land” denne “uavgjorte’n” etter å ha ligget under, og med en mann utvist, er stort! Takk for innsatsen!

Tror på ny opptur i nord

Jeg må si meg mektig imponert over det Sarpsborg 08 viste frem søndag på Sarpsborg stadion. Spesielt første omgang er noe av det bedre jeg har sett på lenge. Topplaget Ranheim ble rett og slett rundspilt av et Sarpsborg 08 lag som var ordentlig på hugget.

En 1-0 ledelse til pause var kanskje i underkant ut i fra spill og sjanser. Nå kom serielederen mer med i den andre omgangen, spesielt fikk de mye rom på høyresiden. Det var også der de la grunnlaget for sin 1-1 scoring. Men, heldigvis ble ikke hjemmelagets spillere satt ut av 1-1 scoringen. Akkurat der og da virket det svært så urettferdig, men Roar Johansens menn viste styrke og kom tilbake. Spesielt morsomt er det at to unggutter i backen ”Ygg” og innhopper, Tobias Henanger avgjør kampen. 3-1 mot Per Joar Hansens disipler var både rettferdig og ikke minst imponerende.

Fotballiv

Fotballiv er sonen for fotballelskere generelt og for de som følger fotballaget Sarpsborg 08 spesielt. Her kan du delta i diskusjoner, blogge, laste opp fotballbilder og legge inn arrangementer.

sa.no gjør oppmerksom på at innlegg og kommentarer på denne sonen kan bli benyttet på forsiden av sa.no samt i SAs papirutgave.

Vi forbeholder oss retten til å moderere innlegg som ikke følger retningslinjene. Mer om sonen

Denne sonen er permanent stengt.

Origo Fotballiv er en sone på Origo. Les mer
Annonse